Om Ti på Topp Bjørnafjorden

Velkommen som deltaker i Ti på Topp Bjørnafjorden 2021!

 

Ti på topp Bjørnafjorden er et godt tilrettelagt turtilbud for folk i alle aldre. Du er garantert flotte naturopplevelser, samtidig som du kommer i god fysisk form. Aktivitetsperioden varer fra 1.mai-31.oktober 2021. Det koster 200kr å være med og 50kr om du legger barn som ikke har egen mobil innunder din profil på familielaget.

 
HVORDAN BLI MED 

Last ned «Ti på Topp»-appen på din mobil og meld deg på. Da får du veibeskrivelse, turbeskrivelse og kart hvor du kan se hvor du er til en hver tid. Når du er på toppunktet trykker du ¨sjekk inn¨, og da er turen registrert. Du kan også melde deg på via nettsidene våre, men det er appen du bruker underveis i konkurransen. Dersom du ikke får sjekket inn pga dekning eller tomt batteri for eksempel sender du en mail til oss, så hjelper vi deg.

 

TURMÅLENE VÅRE

De fjorten turene er ulike i terreng, lengde og om de er rundtur eller går tur/retur. Det står lengde, vanskelighetsgrad og beregnet tidsbruk i appen. Det er mulig å sjekke inn hver åttende time. 


Husk: All ferdsel skjer på eget ansvar! 


Følg fjellvettreglene:

Planlegg turen og meld fra hvor du går

Tilpass turen etter evne og forhold

Ta hensyn til vær- og skredvarsel

Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer

Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre

Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is

Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er

Vend i tide, det er ingen skam å snu

Spar på kreftene og søk ly om nødvendig

 

KORONAINFO

Bruk sunn fornuft og følg myndighetenes råd til en hver tid. Overhold tilstrekkelig avstand ved passering.

 

DELTAKERPREMIE

Alle som besøker ti forskjellige turmål får premie. Er du født i 2011 eller senere og 1951 eller tidligere er premiekravet sju ulike topper. Årets fjellgeit blir den som har gått lengst i antall km, den som går flest turer i løpet av perioden blir også premiert. Det blir også beste vennelag og familielag, beste store bedrift og beste lille bedrift (under 30 ansatte). Toppene kan etterregistreres fram til 18. oktober  Om smittesituasjonen tillater det vil det være premieutdeling. Deltagerpremien kan hentes i november, men mer info om det kommer på et senere tidspunkt. 

 
TI PÅ TOPP FOR ALLE  

Ti på Topp Bjørnafjorden ønsker å kunne legge til rette for fysisk aktivitet for alle i innbyggere i Bjørnafjorden. Vi ønsker å kunne stimulere til en aktiv livsstil for personer med funksjonsnedsettelser uansett om noen av Ti på Topp-turene er utenfor deres rekkevidde. Man velger hvilke av turmålene man kan klare og går disse minst ti ganger. Da har man rett på deltagerpremie. Klarer man flere enn ti turer er det bonus i form av flere flotte turer. Påmelding skjer på vanlig måte og man kan også delta på lag som normalt.

 

FOTOKONKURRANSE  

Årets Ti på Topp-bilde og årets turbilde kåres av innsendte bidrag innsendt via vår app og bildene merket #tipåtoppbergen på instagram. Flotte premier vanker vinnerne. Vi ønsker bilder i høy oppløsning i både stående og liggende format.  

 

FELLESTURER 

Det blir ingen fellesturer i år på grunn av coronaen. 

 

VIS HENSYN OG TA VARE PÅ NATUREN 

-Bruk anviste P-plasser.

-La dyr på beite få beite i fred og vis respekt for dyr og natur.

-Husk å lukke grinder og lignende etter deg.

-Ta med deg søppelet hjem.

-Fra 1. april tom 20. august er det båndtvang.

-Husk at bæsjeposer skal tas med hjem.

-Bruk av ild og bål i skog og mark er forbudt i perioden 15. april til 15. september.

-Husk at all ferdsel skjer på eget ansvar.   

 

HOLD DEG OPPDATERT OG FØLG OSS PÅ

Hjemmeside: http://tptbjornafjord.tipåtopp.no

Facebook: www.facebook.com/tipaatoppos

Instagram: @tipatoppos

 

Merk dere at vi ikke benytter oss av turmålskode for etterregistrering. Dersom dere ikke har fått sjekket inn og trenger å registrere manuelt sender dere en mail på dette (trudi.aaltvedt@bedriftsidretten.no)


God tur!

 

 

Tilbake til hovedside